Masterbatches

Bent u op zoek naar een bedrijf dat masterbatches levert die volledig voldoen aan de door u gestelde eisen op het gebied van kleur en/of technische eigenschappen? Colorex levert maatwerk en beschikt over een zeer geavanceerd laboratorium waar masterbatches vervaardigd worden die aan al uw wensen voldoen.

Wat zijn masterbatches?

Masterbatches zijn kleur- of additief concentraten die worden toegevoegd aan kunststofgranulaat om de uiteindelijke kunststof kleur of specifieke eigenschappen te geven. Masterbatches worden in de vorm van kleine pellets toegevoegd aan het basisgranulaat voordat het wordt verwerkt tot een eindproduct.

Afhankelijk van de gewenste toepassing zijn er tal van masterbatches beschikbaar. Zo zijn er kleurstofpigmenten in zowel RAL, PMS als klant specifieke kleuren of additieven die het eindproduct een specifiek effect mee kan geven zoals een metallic -of glitter look, pearl glans of interferent effect. Ook zijn er additiefmasterbatches die worden gebruikt om specifieke eigenschappen aan kunststoffen toe te voegen zoals:

UV-stabilisatie
Brand -en vlamvertraging
Antistatische eigenschappen
Slijtvastheid
Impactversterking (toegevoegd om kunststoffen steviger te maken)
Opaciteit (maakt kunststoffen minder doorschijnend)
Adhesie (toegevoegd voor een betere hechting)
Gewichtsefficiëntie (maakt kunststoffen lichter)

Met Masterbatches kunt u de kleur van kunststoffen dus aanpassen en specifieke eigenschappen toevoegen maar ook kosten besparen! Masterbatches zorgen er namelijk voor dat er minder kleur- of additieven nodig zijn dan wanneer deze rechtstreeks aan het basisgranulaat zouden worden toegevoegd. Over het algemeen volstaat een toevoeging van slechts 2% aan uw basisgrondstof.

Ook kan het gebruik van masterbatches de productie efficiënter maken, omdat de kleur of eigenschappen al in de masterbatch zitten, in plaats van dat deze toegevoegd moeten worden tijdens het productieproces.

Colorex streeft ernaar koploper te zijn in het milieuvriendelijk, duurzaam en circulair produceren van kunststof. Dit betekent o.a. dat wij beschikken over een machinepark dat kunststof kan recyclen en van nieuwe eigenschappen kan voorzien. Daarnaast zijn wij in staat additieven toe te voegen die kunststoffen biologisch afbreekbaar maken.

Waarom kiezen onze klanten voor masterbatches van Colorex?

Colorex is totaalleverancier aan de polymeer verwerkende industrie met een eigen laboratorium en R&D afdeling en een productiecapaciteit vanaf 25 kg per batch tot 35 ton per dag. Wij ontwikkelen en leveren producten die geschikt zijn voor alle polyolefinen en meest voorkomende geëngineerde kunststoffen zoals PC, PET, PA, ABS en PBT.

Het gehele proces (van ontwikkeling tot productie) staat onder voortdurend toezicht van de afdeling quality control die werkt volgens de hoogste NEN en ISO voorschriften. Dit betekent ook dat alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn om tests uit te voeren. Denk hierbij aan:

Impact (Izod en Shapry) en treksterkte
MFI
Hardheid
Brandbaarheid (UL 94 V-0,1,2, glow wire, wood crib)
Kleur (Spectrofotometer)
TGA HDT/Vicat
DMTA (dynamische mechanische thermische analyse)
Dichtheid Vochtgehalte

Onze productielijnen bestaan uit:

3 x dubbele-helix compounding-extruders met onderwater-pelletizers
2 x kleine dubbele-helix extruders met stro-pelletizers
1 x kleine dubbele-helix extruder met hot face cutting
5 x enkele-helix extruders met stro-pelletizers
1 x compacte lijn 2 x mengsilo’s voor masters batch en compound homogenisatie (2-20
ton)
1 x cristallisatie-eenheid

Colorex staat voor betaalbaarheid, kwaliteit, transparantie en flexibiliteit. Daarnaast werken wij uitsluitend met hoogwaardige apparatuur en beschikken wij over een eigen laboratorium waar specifieke eigenschappen, die u volledig zelf bepaalt, aan de kunststof kunnen worden toegevoegd. Verder doen wij er alles aan om zo groen en milieubewust mogelijk te produceren. Wij hebben een dagelijks een machine in gebruik waarmee wij kunststof kunnen recyclen. Gerecyclede kunststoffen kunnen volledig naar uw smaak samengesteld worden, waardoor u een duurzame keuze maakt als u met ons samenwerkt.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op!

CMB

Compounds

Compounds Bent u op zoek naar een gespecialiseerde en ervaren partij die u helpt om kunststof verpakkingen en verwerkingen economisch en milieu verantwoord te produceren? Dan bent u bij Colorex…

> Lees meer

CMB

Masterbatches

Masterbatches Bent u op zoek naar een bedrijf dat masterbatches levert die volledig voldoen aan de door u gestelde eisen op het gebied van kleur en/of technische eigenschappen? Colorex levert…

> Lees meer

CMB

Laboratorium

Laboratorium Colorex Master Batch beschikt sinds jaar en dag over een eigen, high-end laboratorium dat is uitgerust met de nieuwste machines en technologieën. Hier kunnen wij testen en metingen voor…

> Lees meer

CMBIn ontwikkeling

Bioplastics

Bioplastics Wat zijn bioplastics? Bioplastics verschillen van conventionele plastics doordat de grondstof van bioplastics van biobased materiaal gemaakt is of dat het materiaal composteerbaar is of beide. De term ‘biobased’…

> Lees meer

CMBVerbetering en vernieuwing

Samples en test-runs

Ons laboratorium staat voor U klaar om samples en testruns op lab schaal uit te voeren binnen het spectrum van de door U aangegeven wensen. Een TDS en/of een MSDS…

> Lees meer

CMBBekijk hier onze

Bedrijfsimpressie

Wie zijn wij Colorex Master Batch B.V. is voortgekomen uit het bedrijf VTK, dat opgestart is in 1974 met een gecombineerde activiteit van spuitgieten en extruderen. In 1986 is de…

> Lees meer

Colorex Master Batch B.V. © 2024